Algemeen directeur Leon Overdulve van OOS International op de werf in China waar de nieuwe offshoreschepen OOS Walcheren en OOS Serooskerke worden gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Algemeen directeur Leon Overdulve van OOS International op de werf in China waar de nieuwe offshoreschepen OOS Walcheren en OOS Serooskerke worden gebouwd. © Screenshot MyChannels

Plan voor Zeeuws themapark dat meer dan duizend banen oplevert

VLISSINGEN -  De kavel waar de marinierskazerne in Vlissingen had moeten verrijzen, is een uitgelezen plek voor een Zeeuws themapark. Algemeen directeur Leon Overdulve van offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke heeft een plan klaarliggen voor een attractiepark dat het Chinese bedrijf Fantawild voor viervijfde wil financieren. Het themapark levert 1000 tot 1500 directe banen op en moet per jaar twee miljoen bezoekers trekken om zich te kunnen bedruipen.

Volgens Overdulve is de locatie ‘marinierskazerne’ een ideale plek. ,,Aan het water, dichtbij snelweg A58 en het voordeel is dat de ontsluitingsweg al is aangelegd.” Het themapark dat draait om de Zeeuwse historie, cultuur en water vergt een investering van 300 tot 400 miljoen euro. Fantawild dat in China 26 themaparken exploiteert, is bereid vier vijfde van de kosten op zich te nemen.