Pim (links) en Piet Kraan zitten samen opgeteld veertig jaar in de politiek. Piet: ,,Pim is veel scherper dan ik. Ik relativeer meer.” Pim: ,,Piet was het lievelingetje van onze moeder.”
Volledig scherm
PREMIUM
Pim (links) en Piet Kraan zitten samen opgeteld veertig jaar in de politiek. Piet: ,,Pim is veel scherper dan ik. Ik relativeer meer.” Pim: ,,Piet was het lievelingetje van onze moeder.” © Ruben Oreel

Pim en Piet Kraan, al 40 jaar de lastigste jongetjes van de klas op Walcheren: ‘We doorzien dingen, wij allebei’

VLISSINGEN - Als ze nou wat diplomatieker waren, dan zouden ze het nog best ver hebben geschopt. Maar tact, dat zit niet in de genen van de Kranen. Alertheid wel, vasthoudendheid en een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Zo rollen Pim en Piet Kraan door de Walcherse politiek, samen opgeteld al veertig jaar.

  1. Een hamburger van Zeeuwse veldbonen: ‘Hier kun je op een feestje wel mee rondgaan’
    PREMIUM
    VIDEO | POLL

    Een hamburger van Zeeuwse veldbonen: ‘Hier kun je op een feestje wel mee rondgaan’

    Vegetarische snacks van veldbonen, zijn die te pruimen? Bij Meatless in Goes zetten we onze tanden in hamburgers en frikadellen van veldbonen die op de Zeeuwse klei zijn geteeld. Vooral de hamburger waarin ook wat wortel zit, krijgt opgestoken duimen. De smaakpapillen noteren: prima beet en textuur en ook fijn gekruid, als mis je een beetje het vet van een rundvleeshamburger. Toch: ,,Hier kun je op een feestje mee rondgaan!”