Minister Barbara Visser (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) ANP BART MAAT
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Barbara Visser (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) ANP BART MAAT © ANP

PFAS-vervuiling Hedwige blijft na ontpoldering binnen de normen, schrijft minister Visser. ‘No way’, reageert SGP

DEN HAAG - Minister Barbara Visser (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) verwacht dat geen vervuilingsnormen worden overschreden als eind volgend jaar de dijken van de Hedwigepolder worden doorgestoken. Dat schrijft ze in antwoord op een vraag van SGP-Kamerlid Chris Stoffer. Die noemt haar redenering ‘veel te gemakkelijk’.

 1. Scherp debat over PFAS in Westerschelde: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’
  PREMIUM

  Scherp debat over PFAS in Wester­schel­de: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’

  MIDDELBURG - Het geduld van Zeeland raakt op. Na een zomer waarin de vragen over de PFAS-vervuiling in de Westerschelde zich opstapelden, willen Zeeuwse politici nu antwoorden. In een scherp Statendebat werd vrijdag aangedrongen op een harde opstelling tegenover Vlaanderen, een pas op de plaats in de Hedwigepolder en een waarschuwing om geen vis meer uit de Westerschelde te eten.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?