Parapenten in Nieuwvliet-Bad: ‘Zo lang mogelijk zweven’

VIDEONIEUWVLIET - ,,Heel ingewikkeld zijn de regels voor doelspringen niet”, volgens juryvoorzitter Carl Deseure. ,,Wie op het midden landt heeft tien punten".

Deseure's parapente vereniging Jan van Gent houdt een wedstrijd op hun terrein bij camping Boerenhoeve in Nieuwvliet-Bad. De 24 deelnemers worden met hun scherm met een lier de lucht in getrokken. Wie daarna zo precies mogelijk bij doel weet te landen, pakt de meeste punten. Er zijn ook punten te halen voor geraakte pylonen.

Van een afstand lijkt het op parachutespringen. ,,Het is eerder het tegendeel van parachutespringen”, reageert Deseure. ,,Bij parachutespringen gaat het er om om een val te remmen. Bij ons is het doel juist zo lang mogelijk in de lucht te blijven.“ Zelf gaat hij een paar keer per jaar naar de bergen om daar te zweven. ,,Daar kun je uren vliegen, tot de zon ondergaat. Zo mooi is dat. “

Bij Nieuwvliet is het ook mooi, verzekert hij. ,,Echt waar, als je hier al tien meter hoog zit zie je de Westerschelde al. Die is natuurlijk dicht bij. Je ziet hier Vlissingen, Doel, Antwerpen zelfs.”

Op de tweede dag van de wedstrijd van Jan van Gent in Nieuwvliet-Bad mogen bezoekers het zelf ervaren. Wie wil en durft mag met een van de leden omhoog.

Volledig scherm
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement