Rechtbank Middelburg
Volledig scherm
Rechtbank Middelburg © Guido van der Heijden

Overvallers Poolse supermarkt veroordeeld tot lagere straffen

MIDDELBURG - De twee mannen, die in de avond van 8 juni vorig jaar geprobeerd hebben een Poolse supermarkt Krowka in Terneuzen te overvallen, hebben lagere straffen gekregen dan was geëist

Zo kreeg de 22-jarige A. H. uit Brakel drie jaar cel in plaats van de gevraagde vier jaar en zijn 24-jarige makker S. R. dertig in plaats van veertig maanden cel. Daarnaast moet het duo een schadevergoeding inclusief smartengeld van in totaal 19.772 euro betalen.

In de bewuste avond stapten de twee, met een gestolen sleutel, via de achterdeur de supermarkt binnen. Gewapend met pistool en mes en met bivakmutsen liep en ze rechtstreeks naar de kassa, waar de eigenaar zijn geld stond te tellen. Vrijwel direct ontstond er een vechtpartij waarbij H. de eigenaar de nodige klappen uitdeelde en R. met zijn mes op de eigenaar instak. 

Een medewerker van de supermarkt werd eveneens met het mes gestoken. De twee overvallers namen de benen en de eigenaar werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Gent gebracht. R. en H. konden kort na de overval worden aangehouden.

Ondanks het torenhoge bewijs bleef H. ontkennen ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.