Volledig scherm
Een videostill van de uitzending van Opsporing Verzocht met daarin beelden van de overval. © Opsporing Verzocht

Overvallers Lidl Sas van Gent achterhaald

SAS VAN GENT - Twee overvallers van de Lidl-vestiging in Sas van Gent op 11 mei 2017 zijn achterhaald, meldt bedrijfsleider Patrick van der Hoeff opgelucht op zijn Facebook-pagina.

Van der Hoeff schrijft dat hij afgelopen vrijdag de recherche aan de telefoon heeft gehad en dat het onderzoeksdossier is afgerond. Twee verdachten zijn met behulp van DNA-sporen herkend. Eén van hen is bij een andere overval door de Belgische politie doodgeschoten tijdens een schotenwisseling. De andere verdachte zit momenteel gedetineerd in België.

De zaak is overgedragen als einddossier aan justitie, aldus Van der Hoeff. Vervolging kan in Nederland of België plaatsvinden.

,,Ik realiseer me dat ik en mijn medewerkers door het oog van de naald zijn gekropen, de overvallers hadden geen moeite met schoten lossen op de politie”, concludeert Van der Hoeff tot slot in zijn bericht op Facebook.

Impact

De overval op het Lidl-filiaal heeft veel impact gehad op het personeel. Op de website van het tv-programma Opsporing Verzocht is een reconstructie te lezen.

De verdachten kwamen donderdag 11 mei 2017 ‘s ochtend vroeg, tien minuten voor openingstijd, via het magazijn de winkel binnen. Ze sloegen Van der Hoeff neer, waarna zijn handen werden vastgebonden met tie wraps. Hij werd vervolgens met een medewerker gedwongen mee te gaan naar het kantoor van de winkel. Het resterende personeel werd opgesloten in de bedrijfskantine. De overvallers namen geldcassettes voor de kassa’s mee en geld uit de kluis.

Bekijk hier de uitzending Opsporing Verzocht.