Volledig scherm
Demonstranten in Istanboel gaan gekleed in de kleding die de overvallers in de serie La casa de papel ook dragen. © EPA

Overvaller Texaco Terneuzen droeg masker uit Netflix-serie La Casa de Papel

TERNEUZEN - De overvaller die donderdagavond de Texaco-vestiging aan de Kennedylaan in Terneuzen beroofde, droeg een masker uit de Netflix-serie La Casa de Papel; een serie over overvallers.

In de Spaanse serie overvallen de daders met Salvador Dali-maskers de Koninklijke Munt van Spanje. In Terneuzen maakte de overvaller donderdagavond geld en sigaretten buit. De dader dreigde iets voor negen, kort voor sluitingstijd, met een mes. Volgens de politie betrof het vrouw, gekleed in een lichtblauw trainingspak. Politiewoordvoerder Mireille Aalders kan zich geen ander geval herinneren waar een vrouw een overval pleegde.

Een medewerker die niet met zijn naam in de krant wil heeft de beelden gezien. ,,Of het een vrouw is? We denken van wel. De overvaller was gemaskerd maar kijkend naar het loopje, denken we wel dat het een vrouw is geweest.” Ook Linda de Pooter van De Pooter Olie, dat eigenaar is van de Texaco-vestiging, denkt dat het een vrouw was. ,,Ook de stem klonk vrouwelijk. Of we de beelden van de overval vrijgeven weten we nog niet. Ik zeg geen nee, maar dat doen we niet zonder er eerst met de politie over te praten.”

Volgens de medewerker gaat het naar omstandigheden goed met zijn vrouwelijke collega die met het mes werd bedreigd. ,,Nu wel. Maar het kan natuurlijk zijn dat dat pas later valt. Straks is het carnaval en ziet ze mensen met hetzelfde masker lopen en komt dan de klap misschien alsnog.”

Het benzinestation aan de Kennedylaan werd in december 2012 ook overvallen. Toen dreigden de daders met honkbalknuppels, maar namen zonder buit de benen. Een van hen is een jaar later tot zestien maanden cel veroordeeld.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.