Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Overleg lijkt enige oplossing overlast Axel

AXEL - Voor de overlast die omwonenden van het horecacentrum in Axel in de weekenden ervaren, lijkt maar één oplossing: veel overleggen.

Volgens de politie gaat het 'goed' in Axel, meldde een medewerker openbare orde en veiligheid van de gemeente Terneuzen onlangs aan omwonenden. ,,Het verloopt relatief rustig.''

Omwonenden kijken daar anders tegenaan. Zij vertellen dat enkele weekenden geleden de politie nog honden heeft ingezet om cafégangers weg te krijgen. Wildplassen is ook nog een probleem.

Overleg

Volgens Elroy de Ruijter van Het Amstelhoekje, waar ook veel jongeren van buiten Axel komen, onderschrijft de woorden van de medewerker van de gemeente Terneuzen. Hij heeft sinds zomer vorig jaar beveiliging en zegt het in zijn zaak 'op orde' te hebben. Na sluitingstijd komt het volgens hem nog wel voor dat de politie optreedt om jongeren naar huis te krijgen.

Binnenkort is er, geeft De Ruijter aan, (opnieuw) overleg met omwonenden. Dat is naar zijn idee de enige manier om tot elkaar te komen. De gemeente zit ook op die lijn. Omwonenden hopen dat evenzeer, maar ze zeggen ook nog (te) veel overlast te ondervinden.