Het omstreden ontwerp van het door landschapsarchitecten Ro en Ad ontworpen gebouw aan de Westerscheldedijk bij Ossenisse-Zeedorp.
Volledig scherm
Het omstreden ontwerp van het door landschapsarchitecten Ro en Ad ontworpen gebouw aan de Westerscheldedijk bij Ossenisse-Zeedorp. © Landschapsarchitecten Ro en Ad.

Ossenisse wil door met Versterk de Scheldekust, maar niet zo groots

OSSENISSE - Het ontwerp voor een groot paviljoen op de dijk bij Ossenisse-Zeedorp is slecht gevallen bij veel bewoners. Nieuw overleg volgt.

Landschapsarchitect Ro Koster presenteerde woensdagavond het plan in gemeenschapshuis Hof ter Nesse. Dat maakt deel uit van een project om de Scheldekust van Hulst toeristisch aantrekkelijker te maken. Al eerder waren hierover in kleine kring bijeenkomsten gehouden in Ossenisse. Het ontwerp dat Koster toonde van een drie etages hoog paviljoen op de dijk bij Ossenisse-Zeedorp was nieuw.

Kleinschaliger

,,Het verraste ons ook”, vertelt Gerard Mangnus, voorzitter van Hof Ter Nesse, die bij de voorbereidingen betrokken was, ,,en dat gold zeker voor de mensen die voor het eerst kwamen.” Met Koster is afgesproken dat op korte termijn opnieuw in klein comité over het plan wordt gesproken. 

Mangnus ziet zelf veel meer in een kleinschaliger project om de band met de Westerschelde te versterken, bijvoorbeeld in de vorm van een brede dijktrap die land en water verbindt. ,,Positief is wel dat iedereen ermee door wil”, aldus Mangnus.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement