Volledig scherm
Het spoor voerde ook over de Axelsestraat in Terneuzen. © Guido van der Heijden

Opnieuw ligt er een glibberig olie- of brandstofspoor op straten in Terneuzen

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen is woensdagochtend bezig geweest met het opnieuw opruimen van een olie- of brandstofspoor door een flink deel van de stad. 

Gemeentewoordvoerder Saskia de Vries bevestigt dat veegwagens zijn ingezet om een olie- of brandstofspoor te verwijderen. Met name op het kruispunt Frederik van Eedenlaan / Guido Gezellestraat is de brandstof op het wegdek te zien en te ruiken.

Precies een week geleden gingen in Terneuzen mensen onderuit door een glibberig spoor door de stad. Een 78-jarige Terneuzense brak toen haar heup en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De gemeente Terneuzen denkt dat toen een auto diesel heeft verloren. Woordvoerder De Vries heeft het vermoeden dat hetzelfde nu aan de orde is. Hoewel het spoor voor automobilisten merkbaar glad was, zijn er tot dusver geen meldingen bij de gemeente en de politie bekend van glijpartijen of gewonden. Volgens politiewoordvoerder Mireille Aalders is het wel opmerkelijk dat precies een week eerder ook al sprake was van een oliespoor. De politie gaat dit onderzoeken.

De gemeente Terneuzen is na de val en glijpartijen vorige week formeel aansprakelijk gesteld voor de schade. Wie de gemeente welke schade kwalijk neemt kon De Vries niet zeggen.

Volledig scherm
Op het kruispunt Frederik van Eedenlaan/ Guido Gezellestraat hing een duidelijke brandstoflucht. © Guido van der Heijden
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement