Rechtbanktekening van E.F., verdachte van de moord op een 82-jarige vrouw op appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van E.F., verdachte van de moord op een 82-jarige vrouw op appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle. © Nicole van den hout

Openbaar ministerie in hoger beroep in zaak Oostkapelle, bewoner nog niet naar huis

OOSTKAPELLE -  Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijlating van de man die werd verdacht van de moord op een 78-jarige mevrouw in Oostkapelle. Hoewel hij is vrijgesproken, keert hij nog niet terug naar zijn woning op het appartementencomplex Parc Zonnehove.

 1. Buurman (58) vrijgesproken van neersteken vrouw in Oostkapelle; medebewoners bezorgd over zijn terugkeer
  UPDATE

  Buurman (58) vrijgespro­ken van neersteken vrouw in Oostkapel­le; medebewo­ners bezorgd over zijn terugkeer

  MIDDELBURG - E.F. (58) uit Oostkapelle is vrijgesproken voor het neersteken van zijn bovenbuurvrouw. Zij overleed op 24 mei 2019 als gevolg van een steek in de borst. Het Openbaar Ministerie had een celstraf geëist van 11 jaar. De advocaat van F. zegt dat er een schadevergoeding zal worden geëist voor de twee jaar die hij in voorarrest zat. Ondertussen wachten de andere bewoners in het complex waar F. woonde bezorgd zijn terugkomst af.
 2. 
Eerste Europese recyclingfabriek voor isolatieplaten in Terneuzen opent deze zomer en de tweede komt er aan
  PREMIUM

  Eerste Europese recycling­fa­briek voor isolatie­pla­ten in Terneuzen opent deze zomer en de tweede komt er aan

  TERNEUZEN - Vijf jaar terug bedachten Lein Tange en Jan Noordegraaf het idee voor een proeffabriek waarin bouwpiepschuim wordt gerecycled. Nu staat hij er in Terneuzen. Het is de eerste en voorlopig enige in Europa. ,,We denken al na over een veel grotere fabriek die vier tot vijf keer zoveel isolatieschuim kan recyclen. Dan zouden we in de proeffabriek andere dingen kunnen testen. Bijvoorbeeld hergebruik van elektronicakunststoffen.”