Bakker en molenaar Peter vertelt gepassioneerd over Zeeuwse Vlegel tarwe aan Suzan, haar dochter Chrissy en kleinzoon Menno. Het was een van de activiteiten bij de Groene Polderwinkel in Schoondijke.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker en molenaar Peter vertelt gepassioneerd over Zeeuwse Vlegel tarwe aan Suzan, haar dochter Chrissy en kleinzoon Menno. Het was een van de activiteiten bij de Groene Polderwinkel in Schoondijke. © Anne Hana

Op de trekker van het maisdoolhof naar oud-Hollandse spelletjes op Dag van de Boerderij in Schoondijke

SCHOONDIJKE - Honderden deelnemers hadden het woensdag maar druk tijdens de jaarlijkse Dag van de Boerderij bij Schoondijke. Want, wat eerst te doen? 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.