De vooralsnog ongeïdentificeerde tuimelaar in de Oosterschelde lijkt een behoorlijk gaaf snuitje te hebben, wat erop kan wijzen dat het om een jonkie gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De vooralsnog ongeïdentificeerde tuimelaar in de Oosterschelde lijkt een behoorlijk gaaf snuitje te hebben, wat erop kan wijzen dat het om een jonkie gaat. © Jeroen Hoekendijk

Oosterschelde-tuimelaartje met puntgaaf snoetje is mogelijk op zoek naar liefde

VLISSINGEN - Geen krasje, geen bultje, geen litteken te zien. De tuimelaardolfijn die in de Oosterschelde ronddwaalt is - zoals Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn zegt - ‘puntgaaf’. Dat maakt identificatie lastig, want juist dat soort kenmerken worden daarvoor gebruikt. Bovendien: de dwaalgast is nog steeds niet goed op de foto gezet. 

  1. Waar is tie toch? Hoe langer je tuurt, hoe meer elke boei op een verdwaalde dolfijn lijkt. ‘Ja, daar is tie’
    PREMIUM
    video

    Waar is tie toch? Hoe langer je tuurt, hoe meer elke boei op een verdwaalde dolfijn lijkt. ‘Ja, daar is tie’

    KERKWERVE - Stel, je bent je sleutels kwijt. En het enige dat je weet is dat ze ergens op de Markt in Middelburg liggen. Nou, waar begin je dan? Precies, dát gevoel heeft Jeroen als hij dinsdag bij Kerkwerve over de Oosterschelde tuurt. Waar zit toch die verdwaalde dolfijn? Ineens roept hij hard: ,,Ja, hij is gespot. Net onder de Zeelandbrug.” De ‘jacht’ begint.