Volledig scherm
Tolplein Westerscheldetunnel. © Boaz Timmermans

Ook Zeeuws-Vlaamse 75-plussers met noodrijbewijs moeten blijven betalen voor tunnel, hun enige uitweg uit de streek

TERNEUZEN - Iedereen moet tol betalen voor de Westerscheldetunnel. Voor Zeeuws-Vlaamse 75-plussers met een noodrijbewijs wordt geen uitzondering gemaakt.

Dat heeft het Terneuzense college van B en W geantwoord op schriftelijke vragen van PvdA-raadslid Laszlo van de Voorde. Hij vroeg aandacht voor de speciale positie waarin Zeeuws-Vlaamse 75-plussers met een tijdelijk rijbewijs zitten. Zij hebben dat rijbewijs gekregen, omdat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een grote achterstand heeft bij de verwerking van aanvragen met een medische keuring. Het noodrijbewijs is echter niet geldig in het buitenland.

Volgens Van de Voorde is het daarom ‘ongepast’ dat deze groep voor de enige weg uit Zeeuws-Vlaanderen, de Westerscheldetunnel, tol moet betalen. ‘Iedereen moet dat betalen. Elke uitzondering kan leiden tot precedentwerking’, reageren B en W van Terneuzen. Van de Voorde krijgt wel de toezegging dat in landelijk overleg zal worden gevraagd extra vaart te maken met de verlenging van gewone rijbewijzen voor 75-plussers in alle grensgemeenten.