De vorige editie van Weitjerock viel grotendeels letterlijk in het water.
Volledig scherm
De vorige editie van Weitjerock viel grotendeels letterlijk in het water. © Camile Schelstraete

Ook Weitjerock wordt met een jaar uitgesteld

IJZENDIJKE - Ook de organisatoren van Weitjerock hebben besloten hun evenement met een jaar uit te stellen vanwege de coronacrisis.

Het festival stond gepland voor vrijdag 24 en zaterdag 25 juli, maar wordt uitgesteld naar een nog onbekende datum in 2021. Voor Weitjerock is het extra zuur, omdat de editie van 2019 door zware regenval al een forse financiële tegenvaller betekende, die met de inkomsten van dit jaar enigszins moest worden goedgemaakt. Bezoekers die al een kaartje hebben, kunnen dat meenemen naar volgend jaar of hun geld terugvragen via festival@weitjerock.com.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.