Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Ook Sluis moet (voorzichtig) in zorgtaken snijden

OOSTBURG - Ook de gemeente Sluis moet in zorgtaken de nering naar de tering zetten, met de enigszins geruststellende mededeling in deze week gepresenteerde ontwerpbegroting 2020: ‘Sluis bezuinigt niet op de zorg aan degenen die de zorg het hardst nodig hebben’.

Hoe dit in de praktijk zal uitpakken, staat nog in de sterren geschreven. Daar wordt ‘pas’ februari volgend jaar meer duidelijkheid over verwacht. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.