Jan Arnold van Lierop met echtgenote Louisa, kleindochter Marie-Christine en neefje Jan-Philip. Begin jaren 60, in de tuin van hun woning aan de Bagijnestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Arnold van Lierop met echtgenote Louisa, kleindochter Marie-Christine en neefje Jan-Philip. Begin jaren 60, in de tuin van hun woning aan de Bagijnestraat. © Familie Van Lierop

Ook Hulster huisarts Van Lierop kon de martelaarsdood van zijn broer niet voorkomen

podcastArnold van Lierop waarschuwde al begin jaren 30 voor de gevaren van het opkomende nationaal-socialisme in Duitsland. De priester schreef als journalist voor persbureau de Katholieke Wereldpost zijn vingers blauw, maar ook zijn wanhopige broer in Hulst kon zijn martelaarsdood niet voorkomen.

 1. Arnemuidse visser voor Belgische rechtbank wegens kapotvaren hoogspanningskabel: claim van 18 miljoen euro
  PREMIUM

  Arnemuidse visser voor Belgische rechtbank wegens kapotvaren hoogspan­nings­ka­bel: claim van 18 miljoen euro

  ARNEMUIDEN - Schipper J.S. uit Arnemuiden heeft zich vanochtend bij de strafrechter in het Belgische Veurne moeten verantwoorden omdat hij twee jaar geleden zware beschadigingen zou hebben toegebracht aan de Nemo Link, de onderzeese hoogspanningskabel tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks tal van waarschuwingen en noodsignalen bleef zijn vissersboot maar verder netten op de zeebodem slepen, tot de hoogspanningskabel voor de kust van Nieuwpoort knakte. Er hangen hem schadeclaims van in totaal maar liefst 18 miljoen euro boven het hoofd.
 1. 'Opa K'NEX' verrast met een nieuw reuzenrad: 'Geweldig dat mensen dat voor je overhebben'
  Play

  'Opa K'NEX' verrast met een nieuw reuzenrad: 'Geweldig dat mensen dat voor je overhebben'

 2. Inenting tegen corona in Eindhoven bescheiden van start: 'Per dag 400 tot 500 inentingen'
  Play

  Inenting tegen corona in Eindhoven bescheiden van start: 'Per dag 400 tot 500 inentingen'