Volledig scherm
Fem Schakelaar (12), leerling van 't Getij, legt het verkeersexamen af. © Boaz Timmermans

Ook de paashaas doet verkeersexamen in Hulst

HULST - Zenuwachtig was ze niet meer. De 12-jarige Fem Schakelaar van basisschool 't Getij in Kloosterzande legde donderdag immers voor de tweede keer haar praktisch verkeersexamen af. 

,,Vorig jaar lukte het net niet. Ik weet wat me nu te wachten staat.” Geschminkt als paashaas ging Fem als eerste van haar klasgenootjes van start. ,,Ik moet snel terug naar school, want daar ga ik als paashaas voor de kleuters nog eieren verstoppen.” Vanaf de parking van zwembad Reynaertland in Hulst gingen 219 leerlingen van tien regionale basisscholen, vooral uit groep 7, van start voor hun praktijkexamen. Ze fietsten aan de hand van verkeersborden een route van zo'n twee kilometer door de aangrenzende Componistenbuurt. Controleposten beloonden onderweg goed uitgevoerde verkeershandelingen met pluspunten. 

Ad Biesters van de ANWB had het maar druk met reparaties aan de nodige fietsen vooraf. ,,Daar word ik niet vrolijk van. Ouders zijn wel verantwoordelijk voor een veilige fiets voor hun kroost.” Vandaag weten de leerlingen of ze hun praktijkdiploma behaald hebben.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement