Agrimarkt-vestiging in Terneuzen.
Volledig scherm
Agrimarkt-vestiging in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Onzekerheid troef rond Agrimarkt Terneuzen, enkel sluitingsdatum staat vast

TERNEUZEN - Slechts één ding staat vast rond het filiaal van Agrimarkt in het Terneuzense winkelcentrum Kennedylaan-West: de winkel sluit op 31 oktober om 15.00 uur definitief de deuren. Voor de rest is het onzekerheid troef.

Jumbo, dat de Zeeuwse supermarktketen heeft overgenomen, trekt mogelijk in het pand van Agrimarkt. De in het voorjaar van 2018 geopende vestiging in winkelcentrum Kennedylaan-West is groter dan het Jumbo-filiaal in winkelcentrum Schuttershof. Beide centra liggen slechts enkele honderden meters van elkaar vandaan. De kans dat Jumbo twee filialen op zo’n korte afstand in stand houdt, lijkt klein. Jumbo heeft ook al een tweede winkel in Terneuzen, aan de Lorentzlaan.

Te veel winkeloppervlak

Timo Bergsma van Ultimo-Grutterij VOF, eigenaar van winkelcentrum Schuttershof uit 2010, zegt over het huurcontract met Jumbo dat dit ‘nog redelijk lang duurt’. Een jaartal noemt hij niet. Bergsma heeft lang geageerd tegen de komst van winkelcentrum Kennedylaan-West. Terneuzen krijgt te veel winkeloppervlak, waardoor met name in de binnenstad nog meer leegstand zal ontstaan, was zijn stelling.

Agrimarkt heeft zeker tien jaar gevochten om in Terneuzen een filiaal te kunnen openen. Toen het voorjaar 2018 zo ver was, bestonden er evenwel al plannen de keten van de hand te doen. Agrimarkt wilde het liefst van de koopovereenkomst af. Dat lukte niet meer. De winkel in Terneuzen heeft nooit de omzet gehaald die noodzakelijk is. Er werken vier vaste werknemers en ruim dertig personeelsleden met een los contract. Jumbo neemt hen over, maar vooral voor de losse krachten is onzeker hoe lang zij kunnen blijven.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement