Medewerkers van Intervence voerden vorig jaar actie tegen het opdoeken van hun organisatie.
Volledig scherm
Medewerkers van Intervence voerden vorig jaar actie tegen het opdoeken van hun organisatie. © Dirk-Jan Gjeltema

Ontmanteling Intervence van de baan, inspecties schieten plan af

MIDDELBURG - De ontmanteling van de Zeeuwse jeugdzorgorganisatie Intervence gaat niet door. De landelijke inspecties en de Jeugdautoriteit hebben de plannen afgeschoten, omdat de risico’s te groot zijn. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) wil dat nu wordt onderzocht of Intervence kan worden overgenomen door Jeugdbescherming West.

 1. Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertussen bloed je door
  PREMIUM
  video / poll

  Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertus­sen bloed je door

  VLISSINGEN - Groenten kopen, of tampons? Veel vrouwen breken zich daar elke maand het hoofd over. Want als je moet rondkomen van een paar tientjes in de week, is je geld snel op. In de strijd tegen deze ‘menstruatie-armoede’ zijn in Zeeland zes uitgiftepunten geopend voor gratis producten. Dat zijn er 94 te weinig, zegt het Armoedefonds. Want in Zeeland worstelen naar schatting 10.000 vrouwen met dit probleem.
 2. Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’
  video

  Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’

  MIDDELBURG - Sta je gewoon het bierschap bij te vullen, spuit ineens het bier in de rondte. Het overkwam twee medewerkers van de SPAR City in Middelburg vanmiddag, zo is te zien in een kort filmpje dat de supermarkt vanmiddag online plaatste. ,,We waren compleet verrast”, lacht Jimmy de Wijze, die in de video te zien is. ,,Wij waren op een andere plek in het schap bezig, en ineens spat dat blik uit elkaar!"