Ontklede vrouw in Westdorpe door misdrijf om het leven gekomen

videoWESTDORPE - De politie gaat ervan uit dat de overleden vrouw, die gisteren bij Westdorpe is gevonden, door een misdrijf om het leven is gebracht. Wat haar identiteit is, is nog onbekend. De politie roept daarvoor de hulp in van het publiek.

Het stoffelijk overschot werd gisteren rond het middaguur aangetroffen door een voorbijganger in een weiland aan de Sint Anthoniekade, vlakbij de grens met België. De politie kon gisteren nog niet melden of het om een vrouw of man ging. Vandaag heeft de politie bekendgemaakt dat het slachtoffer een vrouw is, die gezien de verwondingen op het lichaam door geweld om het leven is gebracht.

Volledig scherm
© HV Zeeland

Het signalement van de vrouw luidt:  blank, tussen de 50 en 65 jaar oud, kort rossig haar, normaal postuur, 1.65 tot 1.70 meter lang geen sieraden of tatoeages en de vrouw droeg geen kleding.

De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie kunnen verschaffen. Ook is contact gezocht met de Belgische politie. In totaal werken twintig mensen aan de zaak.

Het team Forensische Opsporing deed gisteren ter plaatse uitgebreid onderzoek, waarbij ook een helikopter werd ingezet om foto's te maken van de omgeving. Er zijn ook passanten ondervraagd. Morgen wordt sectie verricht op het lichaam.

In het verleden zijn vaker stoffelijke overschotten gedumpt in Westdorpe. In juli 2012 werd de 30-jarige Michael ten Napel dood gevonden in een sloot aan de Kapittelstraat. Tot op heden is die zaak onopgelost gebleven. Later dat jaar werd het lichaam van de 86-jarige John Schmidt gevonden in een sloot bij de Vissersverkorting. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Een man uit Axel werd daarvoor veroordeeld.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.