Ludieke start onderzoek naar verbeteringen busstation Terneuzen.
Volledig scherm
Ludieke start onderzoek naar verbeteringen busstation Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Onderzoek busstation Terneuzen begint met ludieke actie

TERNEUZEN - Het zag er vrijdagmiddag nogal vreemd uit, met een rubberbootje en strandstoelen op het busstation Terneuzen. Het was het startsein voor een onderzoek naar hoe het busstation beter kan.

Adviesbureau BoyscoutDesigner uit Eindhoven is daarvoor ingeschakeld door de provincie. ,,Willen we aandacht trekken", zei Martijn de Jong, ,,dan moet je wel eens wat verzinnen.” Gebruikers van het busstation werd gevraagd wat ze van het busstation vinden en wat er volgens hen aan ontbreekt.

Drie studenten van mbo-school Scalda uit Oostburg, die op schooldagen heen en weer bussen naar en van Middelburg, hadden zich alvast laten verleiden op de strandstoelen plaats te nemen. Hun grootste ergernis bleek de volle bussen 's ochtends. ,,Verder willen we zo kort mogelijk op het busstation zijn.”

Het onderzoek ter plekke dat de komende tijd nog verdergaat, is door de provincie opgezet, omdat er nogal eens klachten over het busstation Terneuzen komen. Het ligt verlaten. Op een toilet na zijn er geen voorzieningen. Zo ontbreekt er een verwarmde wachtruimte.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement