De milieustraat van de Zeeuwse Reinigingsdienst.
Volledig scherm
De milieustraat van de Zeeuwse Reinigingsdienst. © Eldridge Pentury

Ondernemers in Hulst moeten op zoek naar nieuwe afvalinzamelaar

HULST - Ondernemers in de gemeente Hulst moeten op zoek naar een nieuwe afvalinzamelaar. De gemeente en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) stoppen per 1 januari 2020 met het ophalen van bedrijfsafval. 

De gemeente hoefde bedrijfsafval al niet op te halen, zegt wethouder Gino Depauw. ,,We deden dat als een soort dienstverlening voor met name eenmanszaken en boerenbedrijven.” Dat strookt echter niet langer met het beleid van Hulst. Op 1 januari 2020 moet het restafval per inwoner teruggeschroefd zijn tot 100 kilo per jaar. Maar in die vuilnisbelt is ook het bedrijfsafval opgenomen, omdat ondernemers hun vuilnis ook buitenzetten als het huishoudelijk afval ingezameld wordt. 

Hulst bouwt het ophalen van bedrijfsafval al twee jaar af, zegt Depauw. ,,De prijzen zijn omhoog. Het is voor ondernemers voordeliger een commerciële partij in te schakelen.” De reinigingsrechten, die iedereen betaalt voor afvalinzameling, kosten ondernemers nu 459,50 euro per jaar. Hulst haalt nog bij 75 ondernemers afval op, ruim tweehonderd bedrijven zijn al overgestapt naar een commerciële inzamelaar.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement