Volledig scherm
De ondernemers in Hulst beraden zich op vervolgstappen in hun ruzie met Depot 7. © Thinkstock

Ondernemers Hulst boos om lakse houding gemeente over outlet

HULST - Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad is boos op burgemeester en wethouders van Hulst omdat die niet handhavend willen optreden tegen outletcentrum Depot 7. Volgens de ondernemers worden bij Depot 7 spullen verkocht die niet gerelateerd zijn aan het zogenoemde woonthemaoutletcentrum.

Bij Depot 7 mogen goederen worden aangeboden op het gebied van huis (decoratie), tuin (inrichting) en interieur (meubels en woninginrichting). ,,Maar er worden ook zaken als boeken en fototoestellen verkocht. Dat is tegen de gedoogvergunning”, zegt Ed Peerbolte, voorman van Hulst Vestingstad. ,,Deze goederen worden ook aangeboden door winkeliers in de stad, daar horen ze ook thuis.”

Deze goederen worden ook aangeboden door winkeliers in de stad, daar horen ze ook thuis.

De ondernemersvereniging heeft de gemeente gevraagd handhavend op te treden, de goederen die niet bij Depot 7 op de schappen horen te liggen, moeten worden weggehaald. Burgemeester en wethouders hebben echter besloten dat ze geen aanleiding zien gehoor te geven aan de oproep van Hulst Vestingstad.

Dat is tegen het zere been van de ondernemers. Peerbolte: ,,We beraden ons nu op vervolgstappen. Depot 7 wordt nu slechts gedoogd, het ontwerp-bestemmingsplan wat het outletcentrum moet legaliseren, is in procedure. De ondernemers zijn niet tegen deze legalisatie, maar we willen wel dat Depot 7 zich aan de regels houdt.”