Rainée Laveist.
Volledig scherm
PREMIUM
Rainée Laveist. © Privé

OM wil verdachte dood Rainée Laveist vooralsnog berechten voor moord

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat voorlopig uit van moord in de rechtszaak tegen de 17-jarige Middelburger die vandaag terecht stond voor de dood van Rainée Laveist.

 1. Prinsenland heeft periodetitel voor het grijpen, Halsteren klopt Kruiningen; MOC’17 wint
  PREMIUM
  zaterdag 3b

  Prinsen­land heeft periodeti­tel voor het grijpen, Halsteren klopt Kruiningen; MOC’17 wint

  Met een eenvoudige 3-0 overwinning op Bruse Boys zette Prinsenland een belangrijke stap richting de eerste periodetitel. Een gelijkspel in het inhaalduel bij rode lantaarndrager SKNWK volstaat om de prijs binnen te harken. Concurrent Moc’17 kwam met de hakken over de sloot bij ZSC’62: 0-1. Halsteren won met dezelfde nipte marge bij Kruiningen. Kapelle en Tholense Boys deelden de punten: 2-2.
 2. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
  PREMIUM

  Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

  Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.