Volledig scherm
© Lex de Meester

OM: ‘Vrouw verzon aangifte ernstig zedenmisdrijf Middelburg’

MIDDELBURG - De aangifte van een zedenmisdrijf die dinsdag zorgde voor flink wat opschudding in Middelburg, klopt niet. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist naar buiten gebracht. Er is geen sprake geweest van een zedenmisdrijf in Middelburg, benadrukt Elke Kool van het OM.

Eerder deze week werd door de politie bericht naar buiten gebracht van een onderzoek naar een ernstig zedenmisdrijf in Middelburg. Er werd onder meer een oproep tot getuigen en de vraag om camerabeelden gedaan. 

Aanleiding was een aangifte van een vrouw. Zij zou zondagmiddag 6 januari in het centrum van Middelburg slachtoffer zijn geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De berichten leidden tot veel onrust. Dat is achteraf dus onterecht gebleken. Vandaag is duidelijk geworden dat deze aangifte niet klopt. Er wordt onderzocht wat de beweegredenen van de vrouw geweest zijn.

Het OM komt nu met deze verklaring naar buiten om de onrust die het aanvankelijke bericht in de stad veroorzaakte, te proberen weg te nemen. Of de vrouw voor deze kwestie op enige manier ter verantwoording geroepen zal worden, kan het OM nog niet zeggen. Dan moet eerst het onderzoek naar haar motieven afgerond zijn.

In kader van de privacy worden verder geen mededelingen gedaan door politie en OM.

  1. 22 juni: Optreden zangvereniging CantabilePlus in Aardenburg

    22 juni: Optreden zangvereni­ging CantabileP­lus in Aardenburg

    Aardenburg staat deze zomer in het teken van een groots kunstenfestival. Als een muzikaal intro hierop is de gemengde zangvereniging CantabilePlus uit Breda uitgenodigd om een zonnig concert te komen geven. Het seniorenkoor bestaat inmiddels dertien jaar en heeft 75 leden. Twee zeer getalenteerde jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen, Job Clement en Mike Chenn, spelen pianowerken van Liszt en Rachmaninov. Het concert vindt plaats op zaterdag 22 juni om 16.00 uur in de Heilige Mario Hemelvaartkerk in Aardenburg. Toegang is gratis. Na afloop wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de kerk.