Zeeland in de gemeente Landerd.
Volledig scherm
Zeeland in de gemeente Landerd. © PZC

Oeps! Marokkaanse hardloper reist af naar verkeerde ‘Zeeland’ voor Kustmarathon

ZOUTELANDE / ZEELAND - Het zal je gebeuren. Je traint weken-, maandenlang  voor deelname aan de loodzware Kustmarathon van Zeeland, reis je af naar het ‘verkeerde’ Zeeland. Dat gebeurde hardloper Redouan Nouini vanmiddag. 

De Marokkaan was kennelijk in de war over de precieze plek waar hij moest zijn voor de start, namelijk in Burgh-Haamstede in de provincie Zeeland. Hij reisde af naar het Brabantse dorpje Zeeland in de gemeente Landerd. Door de blunder kwam hij hopeloos te laat voor de start van de Kustmarathon die om 12.00 uur begon. 

Nouini maakte kans om de Kustmarathon te winnen. Hij heeft een persoonlijk marathonrecord van 2.15 uur, een kwartier sneller dan de tijd vandaag van winnaar Tim Pleijte, hoewel de kustmarathon een stuk zwaarder is dan reguliere marathons. 

De hardloper en zijn manager waren niet bereikbaar voor een reactie. 

 1. Geen theatervoorstellingen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’
  PREMIUM

  Geen theater­voor­stel­lin­gen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’

  MIDDELBURG - Ze mogen open, maar ze blijven dicht. Geen enkel Zeeuws podium gaat vanaf maandag voorstellingen programmeren voor maximaal 30 man publiek. September wordt al moeilijk, zeker als er dan nog steeds niet meer dan 100 mensen in de zaal mogen. ,,Het knelt aan alle kanten”, benadrukt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Niet alleen voor theaters, maar ook voor impresariaten en artiesten. Ik heb artiesten zien huilen.”
 2. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
  PREMIUM
  video

  Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

  HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.