Een uit Nederland vertrokken goederentrein met chemicaliën is zaterdagochtend ontspoord en ontploft bij het Belgische Schellebelle. Door het ongeval ontstond een grote vuurzee en kwam de giftige stof cyanide vrij. Een omwonende overleed.
Volledig scherm
Een uit Nederland vertrokken goederentrein met chemicaliën is zaterdagochtend ontspoord en ontploft bij het Belgische Schellebelle. Door het ongeval ontstond een grote vuurzee en kwam de giftige stof cyanide vrij. Een omwonende overleed. © EPA

'Oefen evacuatie rond ramp goederenspoor'

SAS VAN GENT - De gemeente Terneuzen en de Veiligheidsregio Zeeland moeten in de praktijk uittesten of het papieren evacuatieplan bij een spoorwegramp in Sas van Gent ook werkt.Dat stelt PvdA-raadslid Wim Ten Hoor uit Terneuzen naar aanleiding van de calamiteit met goederwagons in het Vlaamse Wetteren.Ook SP-raadslid Fons van Limpt is van plan schriftelijk opheldering te vragen over de risico's voor de lokale bevolking in Sas van Gent.

  1. Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten
    PREMIUM

    Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten

    MIDDELBURG - Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug'.