Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nu ook inwoner Noord-Beveland in ziekenhuis vanwege corona

GOES - Het aantal Zeeuwen dat met ernstige coronaverschijnselen in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds maandag met zeven gestegen. Daarmee komt het totale aantal mensen in de provincie dat tot nu toe vanwege Covid-19 in het ziekenhuis is beland op 111.

Dat blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdag heeft gepubliceerd. De nieuwe patiënten zijn afkomstig uit de gemeenten Hulst (2), Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Tholen en Veere. Het is voor het eerst dat ook een inwoner van Noord-Beveland in het ziekenhuis ligt. Tot nu toe was het een van de weinige gemeenten in het land zonder corona-opnames.

Binnen Zeeland kent Tholen nog altijd verreweg de meeste ernstige gevallen, met in totaal 31 mensen die in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Terneuzen telt inmiddels 17 patiënten die opgenomen zijn (geweest), Middelburg 13 en Schouwen-Duiveland 9. In Kapelle is, net zoals nu op Noord-Beveland, slechts één geval gemeld.

Het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk hoger. Een deel van de ziekenhuisopnames wordt pas een of enkele dagen later gemeld.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.