Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Nieuwe speeltoestellen op twaalf locaties in gemeente Hulst

HULST - De gemeente Hulst gaat investeren in nieuwe speeltoestellen. Op twaalf locaties waar de toestellen onlangs zijn verwijderd, komen nieuwe exemplaren. Het college van B en W stelt daar 30.000 euro voor beschikbaar.

Dat is een trendbreuk met het verleden, want er was tot voor kort geen budget om versleten en onveilige speeltoestellen te vervangen. Nu wordt er eenmalig toch geld vrijgemaakt. Het verwijderde speeltuig in de Walsoordensestraat in Walsoorden, Vlietstraat in Terhole en Leharstraat en Handelstraat in Hulst wordt vervangen. In de Hulster Moerschansstraat komen drie toestellen terug, in de Clingse Ferdinand Bolstraat en Kennedylaan gaat het om twee speeltuigen. Alleen het verwijderde speeltoestel in de Wilgenstraat in Vogelwaarde komt niet terug, omdat volgens het college de speelvoorziening daar compleet is. 

Het is de bedoeling dat kinderen nog dit jaar op de nieuwe toestellen kunnen spelen. Dan moet wel het weer een beetje meezitten, ook voor het plaatsen van nieuwe tuigen. Er zit wellicht nog meer in het vat, omdat Hulst volgend jaar meer geld heeft om versleten speeltuigen te vervangen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement