Volledig scherm
Impressie Nieuwe Sluis, Terneuzen, is al een tijdje klaar, binnenkort ook een model van de sluis. © Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC)

Nieuwe Sluis in gebruik tijdens vaarweekend bij Hoek - nou ja, de miniversie

HOEK - De Nieuwe Sluis bij Terneuzen wordt zaterdag al in gebruik genomen, op vakantiepark Marina Beach bij Hoek.

Dat gebeurt tijdens het tiende vaarweekend van de Zeeuwse modelbouwvereniging Zuid-Zuidwest. Vrijwilligers van de vereniging hebben de Nieuwe Sluis waarheidsgetrouw nagebouwd op een schaal van 1 op 50. De ingebruikname is gepland om 12.00 uur. Meer dan honderd scheepsmodellen - van dertig centimeter tot ruim vier meter lang - worden ook verwacht op de manifestatie die loopt tot zondag 17.00 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.