Volledig scherm
Rotonde in wording bij Terneuzen. © Adri van de Wege.

Nieuwe rotonde in Terneuzen verrijst in razend tempo

TERNEUZEN - In een razend tempo is in Terneuzen een nieuwe rotonde aan het verrijzen, in de Binnenvaartweg bij de noordbrug van de Oostsluis.

Voor het werk is de Binnenvaartweg langs de Terneuzense binnenstad sinds vrijdagavond zes uur afgesloten. Als alles volgens planning verloopt, is aannemer KWS maandagochtend om zes uur al zo ver gevorderd dat de nieuwe rotonde in gebruik kan worden genomen.

Wachten

Tot die tijd moeten automobilisten die over het Terneuzense sluizencomplex rijden, rekening houden met enige hinder. Als de zuidbrug van de Oostsluis open is om schepen te laten passeren, moeten ze wachten. Ze kunnen immers niet, zoals gewoonlijk, omrijden via de noordbrug van de Oostsluis, omdat die vanwege de aanleg van de rotonde voor het wegverkeer is gestremd.

De gemeente Terneuzen is opdrachtgever voor de bouw van de rotonde. Die kan zo snel worden aangelegd, omdat die voor het grootste deel wordt opgebouwd uit vooraf geproduceerde (prefab) elementen. Dit scheelt ook kosten, meldt de gemeente op Facebook. De rotonde wordt bovendien vervaardigd uit herbruikbare betonnen elementen, waardoor die duurzamer is dan een traditionele rotonde.

Binnenstadbewoners hebben geklaagd over geluidsoverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. De gemeente laat daarop weten via Facebook dat enkel de eerste nacht is gewerkt, in de andere gebeurt dit niet.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement