Bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg krijgt een nieuwe ontsluitingsweg.
Volledig scherm
Bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg krijgt een nieuwe ontsluitingsweg. © iStock

Nieuwe ontsluitingsweg moet bedrijventerrein Oostburg beter bereikbaar maken

OOSTBURG - Aannemer H4A is maandag begonnen met de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg bij bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg. De gemeente Sluis hoopt dat daardoor kleinere, braakliggende kavels beter bereikbaar worden en een invulling kunnen krijgen.

De nieuwe weg moet straks aansluiten op de Ondernemersweg. Naar verwachting is de klus 15 mei geklaard. Op bedrijventerrein Stampershoek is nog 7.800 vierkante meter niet ingevuld. Met de ontsluitingsweg moeten braakliggende kavels beter bereikbaar worden. 

Sluis hoopt ook meer ondernemers naar het bedrijventerrein te trekken door grond via erfpacht te verhuren. De gemeenteraad keurde dat plan afgelopen najaar goed, het ontwerp is nu bijna afgerond, bevestigt een woordvoerder. Vooral voor starters is het dan makkelijker een plek op Stampershoek te bemachtigen, denkt de gemeente. Ook op Deltahoek in Breskens - waar anderhalf hectare vrij is - wil Sluis grond verhuren via erfpacht. Volgens de woordvoerder heeft een aantal geïnteresseerde ondernemers zich inmiddels gemeld. 

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.