Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe bibliotheek tussen Biervliet en Oostburg op komst

SLUIS – Tussen Biervliet en Oostburg is geen bibliotheek, maar daar komt verandering in. Het kabinet maakt geld voor vrij voor een nieuwe bieb in de gemeente Sluis.

Sluis is één van de twaalf gemeenten die geld van het kabinet krijgen om een nieuwe bieb te openen of bestaande bieb te behouden. Ook Tholen staat in dat rijtje. In totaal wordt er de komende jaren 3 miljoen euro voor uitgetrokken. Aanleiding is een voorstel van PvdA-leider Lodewijk Asscher uit 2017, waarin hij pleitte voor het open houden van bibliotheken in kleine gemeenten en het belang van een bieb in de buurt. De Kamer omarmde dat voorstel en bibliotheken konden zich vervolgens melden.

Blinde vlek

De aanvraag van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen is gehonoreerd. Directeur Rudi Crombeen is daar blij mee. ,,Het doel is de blinde vlekken in de bibliotheekverspreiding oplossen. Tussen Biervliet en Oostburg is er op dit moment niks.” Waar de nieuwe bibliotheek precies kan komen, wordt komende tijd bekeken. ,,IJzendijke ligt voor de hand, maar dan moet daar ook een locatie zijn. We zijn op zoek.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.