Volledig scherm
Het omstreden tankstation bij Kapellebrug. © Peter Nicolai

Nieuw tankstation over de grens bij Kapellebrug, ondanks honderden bezwaren

KAPELLEBRUG - Aan de rotonde bij de Tromp bij Stekene, pal over de grens met Kapellebrug, is deze week een nieuw tankstation geopend. Ondanks honderden bezwaren van omwonenden. 

Voor inwoners van de gemeente Hulst die goedkoop willen tanken in Vlaanderen, is het nieuwe benzinestation goed nieuws. Het ligt dichterbij dan de stations op de weg naar Sint-Niklaas, waar veel Hulstenaren nu tanken. Ook kunnen de twee drukke rotondes, die toegang verlenen tot de snelwegen richting Antwerpen en Gent, vermeden worden. Omwonenden vrezen echter het ergste, omdat de toch al zeer drukke weg alleen maar meer verkeer zal lokken. Liefst 239 bezwaarschriften werden ingediend. De gemeente Stekene wilde de bouw eveneens tegenhouden, vanwege negatieve adviezen van de mobiliteit- en milieudienst. Die waren volgens de provincie Oost-Vlaanderen niet zo bezwarend dat ze initiatiefnemer Power Oil een vergunning kon weigeren.

Verkeerskluwen

Ook de politiek weert zich. Groen, een oppositiepartij in de Stekense gemeenteraad, protesteert in Vlaamse media. Het tankstation ligt direct na de rotonde en raadsleden vrezen dat daardoor een immense verkeerschaos ontstaat. ,,Auto's kunnen van alle richtingen komen en zorgen voor een onoverzichtelijk verkeerskluwen", zeggen raadsleden Jan Van Remoortel en Eric Vandaele in Het Laatste Nieuws. Ze voelen zich gesteund door Vlaamse regels die voorschrijven dat een tankstation minstens zeventig meter van een oprit naar de E34 moet liggen. De afstand tot het nieuwe station zou 65 meter zijn. Ook de veiligheid van fietsers zou in het geding zijn. 

De gemeente heeft zich inmiddels neergelegd bij de beslissing van de provincie. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement