Volledig scherm
Sergio Herman bij het paviljoen van AIRrepublic © Instagram/Airrepublic

Nieuw restaurant Sergio Herman in Cadzand razendsnel volgeboekt

CADZAND - Het nieuwe restaurant AIRrepublic van topkok Sergio Herman in Cadzand is in één dag direct volgeboekt voor de komende maand. Sinds zondag konden mensen reserveren bij het restaurant dat 31 maart opengaat. 

De reserveringen vlogen de deur uit zondagochtend en binnen enkele uren was de maand april volgeboekt. "Tegenwoordig is een plaats in een restaurant reserveren al even nagelbijtend en zenuwslopend als bij Teleticketservice een concertticket te kopen", meldde een belangstellende op Facebook. 

AIRrepublic zit in het paviljoen van de nieuw aangelegde jachthaven van Cadzand-Bad, op loopafstand van Pure C, het andere restaurant van Herman. Het wordt een laagdrempelige brasserie met een terrascafé. Op het menu staan onder meer gemarineerde mosselen, oesters met champagnesaus en langoustines.

Het restaurant is een hulde aan zijn vader, schrijft de kok op Facebook. In de keuken ligt de nadruk op een simpele bereiding van Zeeuwse producten. "De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en veel van de gerechten die we bij AIRrepublic serveren hebben ooit bij mijn vader op de kaart gestaan." 

Naast AIRrepublic en Pure C in Cadzand heeft Herman nog een restaurant in Antwerpen (The Jane) en meerdere 'Frites Ateliers' in Nederlandse en Belgische steden. De topkok werd bekend met het restaurant 'Oud Sluis' in Sluis, dat hij overnam van zijn ouders en waarmee hij drie Michelinsterren bemachtigde. In 2013 stopte hij met het restaurant om zich toe te leggen op nieuwe projecten.