Domien van Parys in zijn atelier in de Leutfabriek in Sas van Gent, initiatiefnemer van een nieuwe, grootse kunstmanifestatie in de Kanaalzone, het tiendaagse Crossing Art Border-festival.
Volledig scherm
PREMIUM
Domien van Parys in zijn atelier in de Leutfabriek in Sas van Gent, initiatiefnemer van een nieuwe, grootse kunstmanifestatie in de Kanaalzone, het tiendaagse Crossing Art Border-festival. © Anne Hana

Nieuw kunstenfestival moet hele Kanaalzone grensverleggend op de kaart zetten, Sasse Leutfabriek het epicentrum

SAS VAN GENT - Een kunstenfestival waar je ‘u’ tegen zegt, moet de hele Kanaalzone op de kaart zetten, het Crossing Art Border-festival. Het epicentrum wordt de Leutfabriek in Sas van Gent met uitlopers naar Terneuzen, Zelzate en Gent.

Domien van Parys uit Westdorpe is al maanden bezig met de voorbereiding. De van oorsprong Belgische kunstenaar die een atelier heeft in de Leutfabriek, wil van het Crossing Art Border-festival (kortweg CAB) een echt spektakel maken. ,,Ik kom van origine uit Lokeren. Ik woon tien jaar in Zeeuws-Vlaanderen en wil graag iets terugdoen voor de streek. Een kunstenfestival kan mensen bij elkaar brengen.”