Dirigente Anne-Marie Jansen tijdens de generale repetitie van koor VolLuid!
Volledig scherm
PREMIUM
Dirigente Anne-Marie Jansen tijdens de generale repetitie van koor VolLuid! © Camile Schelstraete

Nieuw koor gaat er voluit voor in Kloosterzande

KLOOSTERZANDE - De veertig leden van het nieuwe zangkoor VolLuid staan letterlijk te trappelen. Ze willen het publiek zondag 20 januari in zaal Van Leuven in Kloosterzande laten horen hoe fijn het is om te zingen.

VolLuid is een nieuw koor. Maar toch ook weer niet helemaal. Het begon namelijk allemaal in 2003 tijdens een reisje in Oostenrijk. Een kleine groep wintersporters zong in een kerkje en het virus sloeg toe. Terug in Zeeuws-Vlaanderen wilden ze meer en zo ontstond het JoRo-Choir, genoemd naar de oprichter Joop Roctus. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ‘Het voelt gewoon niet alsof het examenjaar is afgesloten’
  Rubriek: In het nieuws

  ‘Het voelt gewoon niet alsof het examenjaar is afgesloten’

  Donderdag kan de vlag voor veel examenleerlingen uit want dan is het de nationale dag voor geslaagde scholieren. Ook voor Fenna Capelle (17) uit Zuiddorpe. Normaal gesproken zou zij deze periode in spanning afwachten of ze wel of niet geslaagd zou zijn. Doordat haar examenjaar door de coronacrisis noodgedwongen werd afgebroken, weet ze op basis van de resultaten van haar schoolexamens al zeker dat ze geslaagd is aan het gymnasium op het Reynaertcollege in Hulst.
 2. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
  PREMIUM

  Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

  Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.