Volledig scherm
De schaatsbaan beslaat de hele Groote Markt in Sluis. © Camile Schelstraete

Niet parkeren, maar glijden op de Groote Markt in Sluis

SLUIS - Op de Groote Markt van Sluis kun je de komende weken niet niet parkeren, maar wel glijden. Zaterdag 14 december opent een schaatsbaan die de hele markt beslaat. 

De Middenstandsvereniging Sluis (MVS) neemt jaarlijks het initiatief voor de baan, die vanaf maandag wordt opgebouwd. Voor de kleinsten is er ook een kleuterbaan, die 's avonds verandert in twee curlingbanen. Basisscholieren uit de gemeente Sluis worden traditiegetrouw uitgenodigd om met de hele klas langs te komen voor een gratis gymles op het ijs. Dit jaar zijn dat zo'n zevenhonderd kinderen. 

De schaatsbaan is tot en met zondag 5 januari dagelijks open, behalve op kerstavond, Eerste Kerstdag, oudejaarsavond en 1 januari. Er kan tussen 11.00 en 22.00 uur geschaatst worden in verschillende tijdsblokken of een hele dag. Een tijdsblok kost 6 euro en een dagkaart inclusief schaatsen 7,50 euro. In de N’ iceBar, die bij de schaatsbaan hoort, worden ook verschillende optredens gegeven. Coverband Stuk! trapt zaterdag om 19.00 uur af.  Op 21 december staat Woodworks op het programma. 

 1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

  Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

  BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.
 2. Henry (47) zit in epicentrum coronavirus: ‘Ziekenhuizen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’
  PREMIUM
  Coronavirus

  Henry (47) zit in epicentrum coronavi­rus: ‘Ziekenhui­zen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’

  VLISSINGEN - Het zal allemaal wel loslopen, dacht Henry Blok uit Oost-Souburg toen hij eind december aankwam in de Chinese miljoenenstad Wuhan waar net het coronavirus was uitgebroken. Maar een maand later zijn er tientallen doden, liggen mensen bewusteloos op straat en is hij al dagenlang zijn huis niet uit geweest. ,,Het is doodstil op straat, alle ziekhuizen zitten propvol.”