Ooievaars zoals in beeld gebracht in het Zwin Natuur Park bij Knokke.
Volledig scherm
Ooievaars zoals in beeld gebracht in het Zwin Natuur Park bij Knokke. © Harmen Van Der Werf

Nestelende ooievaars live te volgen in Zwinpark Knokke

VIDEOKNOKKE -  Het Zwin Natuur Park bij Knokke mag tot 1 mei vanwege de uitbraak van het coronavirus gesloten zijn, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met rechtstreekse beelden van twee koppels nestelende ooievaars.

Via een YouTube-kanaal op internet is sinds deze week te zien hoe de ooievaars druk in de weer zijn om hun nesten in orde te maken. De koppels die in beeld worden gebracht, zijn de ouders van drie, vorig jaar in het natuurpark geboren ooievaars die zijn gezenderd om hen te kunnen volgen; Emily, Reinout en Hadewijch.

Reinout is, aldus een laatste melding van 14 maart, op de terugweg naar het noorden vanuit Marokko. Hadewijch zat daar op 14 maart nog. Emily is eind februari in Marokko omgekomen, nadat ze tegen een hoogspanningskabel was gevlogen en werd geëlektrocuteerd.

Het You Tube-kanaal waarop de nestelende ooievaars te volgen zijn, is te vinden op de website van het Zwin Natuur Park ofwel direct via https://youtu.be/FZXHeMAfAfc. Je kunt natuurlijk ook gewoon hieronder kijken: