Volledig scherm
Belgische en Nederlandse politiekorpsen werken samen in Knokke-Heist. Nederlandse jeugd weet de badplaats goed te vinden. © Getty Images

Nederlandse agenten te paard patrouilleren in Knokke-Heist

KNOKKE-HEIST -  Nederlandse jongeren weten Knokke-Heist goed te vinden om vakantie te vieren of uit te gaan, constateert de Belgische politie. Voor het eerst patrouilleerden er deze week  Nederlandse agenten te paard door de badplaats. 

De Belgische en Nederlandse korpsen werken vaker samen, zoals bij de Gentse Feesten waar ook veel Nederlanders komen. Ook in Knokke werken politieteams al regelmatig grensoverschrijdend samen bij de aanpak van overlast in uitgaansbuurten. Sinds deze week wordt er voor het eerst te paard gepatrouilleerd. Een ‘gemengde patrouille’ heeft een meerwaarde bij overlastproblemen, volgens de Belgische politie. Zo kan de identiteit van Nederlandse jongeren meteen gecontroleerd worden door Nederlandse agenten.

Ruiters zijn daarnaast gemakkelijk aanspreekbaar, goed zichtbaar en kunnen ook het strand, de duinen en fiets- en wandelpaden goed bereiken, is de achterliggende gedachte. Dit weekend wordt nog gepatrouilleerd door de villawijken van Knokke, waar veel smalle paden zijn en waar een politieauto moeilijker kan komen.   

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 augustus: Gipsy flamenco gitaarconcert in Cadzand

    1 augustus: Gipsy flamenco gitaarcon­cert in Cadzand

    Manito en Frank de Kleer geven weer een gipsy flamenco gitaarconcert in de Mariakerk in Cadzand. Manito bespeelt de Spaanse gitaar. De Kleer is al vanaf zijn jeugd geraakt door gipsy muziek en is geïnspireerd door gitaristen zoals Django Reinhardt en Barney Kessel. Het concert wordt op donderdag 1 augustus twee keer gegeven. De concerten vinden plaats van 11.30 uur tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 14.15 uur. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.