Grensovergang in Koewacht, met net over de grens (rechts) Otto's ambachtelijke bakkerij.
Volledig scherm
Grensovergang in Koewacht, met net over de grens (rechts) Otto's ambachtelijke bakkerij. © Harmen Van Der Werf

Nationaal bekende bakkerij in Belgisch Koewacht opent afhaalpunt in Nederlands Koewacht

KOEWACHT - De via het NOS Journaal zelfs landelijk bekend geworden bakkerij in Belgisch Koewacht heeft speciaal in Nederlands Koewacht een afhaalpunt geopend. Nederlandse klanten hoeven daarmee niet meer buiten bij de gesloten Belgische grens, met zicht op de bakkerswinkel, hun bestellingen te doen.

Met dank aan de gemeente Terneuzen die een versnelde procedure volgde, heeft Otto's ambachtelijke bakkerij vandaag al het filiaal in bedrijf kunnen nemen in een vroegere drogisterij aan de Nieuwstraat 55. Klanten kunnen er van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 11.00 uur bestellingen ophalen, die ze de dag ervoor tot 17.00 uur kunnen doen.

,,Het liep vanochtend direct goed", vertelt mede-eigenaresse Joke Otto. ,,We denken erover ook in de weekenden open te gaan, maar het is onze gewone winkel dan al erg druk.” De deurbel aan de grens voor leveringen uit de bakkerij in België blijft voorlopig. Met de controles valt het volgens Joke de laatste dagen mee. ,,De éne Belgische agent is ook niet zo streng als de andere. Het blijft een gekke situatie.”

Quote

De éne Belgische agent is ook niet zo streng als de andere. Het blijft een gekke situatie

Joke Otto, mede-eigenaresse bakkerszaak