Volledig scherm
Startpunt van de nachtelijke bevrijdingswandeling, oorlogsmuseum Gdynia aan de Tweede Verkorting bij Axel. © Gdynia Museum

Nachtelijke wandeling ‘In het spoor van de Polen’ vanuit Axel al volgeboekt

AXEL - De nachtelijke wandeling in het kader van de 75 jaar bevrijding van Axel, van zaterdag 14 op zondag 15 september, is al volgeboekt met 125 deelnemers. 

De inschrijving voor de tocht over 26 kilometer, getiteld ‘In het spoor van de Polen’, was nog maar anderhalve week geleden opengesteld. De start is zaterdag 14 september om 22.30 uur bij oorlogsmuseum Gdynia aan de Tweede Verkorting 3 bij Axel. In vijf groepen wordt gelopen, gidsen zorgen voor begeleiding. Na afloop wacht een ontbijt. Iedere deelnemer krijgt een insigne.

Verhalentocht

Oorlogsmuseum Gdynia houdt vrijdag 13 september ook een bevrijdingsactiviteit, de verhalentocht ‘Tussen de linies’ rondom het museum. Toneelvereniging ‘t Spektakel, De Vertelvalies en Dorothy vanden Bogaerde werken hieraan mee. De inloop is om 19.00 uur, het vertrek is om 19.30 uur. Deelname kost 7,50 euro, kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna Axel of via mailadres koster19@zeelandnet.nl. Aansluitend aan de begeleide verhalentocht is een muzikaal festijn met bevrijdingsmuziek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement