Wannes Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Wannes Van de Velde

Museum Vleeshuis herdenkt Wannes Van de Velde, de eeuwige Antwerpse stadsdichter

ZUIDERBURENOp 29 april zou Wannes Van de Velde 84 geworden zijn. Dit was de aanzet voor het Museum Vleeshuis in Antwerpen om een themajaar rond ‘Wannes’ te lanceren. Gewoon zijn voornaam zeggen, is voor een Antwerpenaar al genoeg. Want hoe moet je de zanger/dichter/kunstenaar/activist anders omschrijven?

 1. Dierenasiel de Bevelanden zit tjokvol katten: ‘Mensen kunnen weer op vakantie en sommigen doen dan hun huisdier weg’
  PREMIUM
  video

  Dieren­asiel de Bevelanden zit tjokvol katten: ‘Mensen kunnen weer op vakantie en sommigen doen dan hun huisdier weg’

  GOES - Hokken vol katten en kittens. Dierenasiel de Bevelanden in Goes puilt ervan uit. Nu gebeurt dat elke zomer wel, maar beheerder Wilma van de Schraaf signaleert ook dat mensen in aanloop naar hun vakantie hun tijdens de lockdowns gekochte huisdier wegdoen. ,,We hebben veel één jaar oude poezen die, al dan niet zwanger, van de straat zijn gehaald.”
 2. In Kamperland is het gezellig met de toeristen. Maar hoe lang nog? ‘Meer parken moeten er niet bij komen’
  PREMIUM
  Reportage

  In Kamperland is het gezellig met de toeristen. Maar hoe lang nog? ‘Meer parken moeten er niet bij komen’

  KAMPERLAND - Razendsnel is het gegaan. Izaäk en Conny zagen hún geboortedorp, hún Kamperland, uitgroeien. Van een paar straatjes met boerderijen en een enkele auto, tot een bloeiend toeristisch hart. ,,Dankzij de toeristen hebben we hier een Aldi, een Albert Heijn, restaurants. Het is gezellig. Gemoedelijk.” Nóg wel, zeggen ze ook. ,,Meer vakantieparken moeten er niet bij komen.”