Het mosselseizoen werd vandaag geopend in Yerseke.
Volledig scherm
PREMIUM
Het mosselseizoen werd vandaag geopend in Yerseke. © Johan van der Heijden

Mosselseizoen geopend in Yerseke: tien weetjes over het zwarte goud

Restaurants serveren ze al een week, maar vandaag  begint het officiële seizoen voor op de bodem gekweekte mosselen. Uiteraard in Yerseke, het epicentrum van de mosselsector. Voetbalanalist, ambassadeur van de Zeeuwse mossel en zelfverklaarde smulpaap Jan Boskamp is uiteraard van de partij. Hij lust ze zelfs rauw. Maar wat is het beste recept voor mosselen, wat kosten ze en waar kun je ze kopen? Tien weetjes over het zwarte goud.

  1. Schipper Rini Oreel levert zijn viskotter in voor de sloop: ‘Het was alsof ik van een begrafenis kwam’
    PREMIUM
    REPORTAGE | MET VIDEO

    Schipper Rini Oreel levert zijn viskotter in voor de sloop: ‘Het was alsof ik van een begrafenis kwam’

    De viskotter ARM-18 gaat naar de sloop, net als veel andere Nederlandse vissersschepen. Schipper Rini Oreel heeft zijn laatste vistocht gemaakt. Een zware beslissing voor de 50-jarige Arnemuidenaar. ,,Mijn zoon is bezig met de visserijschool en dan stoppen we er mee. Hij hoopte natuurlijk op den duur zijn eigen schip te hebben. Er zijn wel de nodige tranen gevloeid toen we de knoop hadden doorgehakt.”