De Roggenplaat in de Oosterschelde. Als er geen nieuw zand wordt opgespoten, verdwijnt de plaat langzaam maar zeker in de golven.
Volledig scherm
De Roggenplaat in de Oosterschelde. Als er geen nieuw zand wordt opgespoten, verdwijnt de plaat langzaam maar zeker in de golven. © René Schrier

Mosselkwekers vechten suppletie Roggenplaat aan bij Raad van State

ZIERIKZEE - De mosselkwekers en hun producentenorganisatie vragen de Raad van State om een uitspraak over zandsuppletie van de Roggenplaat in de Oosterschelde. Veelvuldig overleg heeft het afgelopen jaar niets opgeleverd, aldus voorzitter Jan Schot van de Zierikzeese visserijvereniging Helpt Elkander.

0 reacties

  1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
    PREMIUM

    Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

    Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”