De aankomst van een woonwagen op het toen net aangelegde woonwagencentrum in wijk Groote Kreek in 2002.
Volledig scherm
PREMIUM
De aankomst van een woonwagen op het toen net aangelegde woonwagencentrum in wijk Groote Kreek in 2002. © Camile Schelstraete

Mogelijk nieuw woonwagencentrum
in wijk Groote Kreek Hulst

HULST - Er komt mogelijk een nieuw woonwagencentrum in het nieuw te ontwikkelen deel van wijk Groote Kreek in Hulst. Ook worden andere, kleine woonwagencentra in de dorpen wellicht uitgebreid. 

Hulst moet, net als de andere gemeenten in het land, aan de slag met een nieuw beleid voor woonwagens en woonwagenstandplaatsen. De tijd dat gemeenten ‘reizigers’ in (huur)huizen plaatsten en zo de woonwagencentra leegliepen (het uitsterfbeleid), is voorbij. Twee jaar geleden oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat woonwagenbewoners een minderheidsgroep vormen met een eigen culturele identiteit. Zij verdienen bescherming van de overheid.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.