Patrick Pieters toont vol trots de door hem in detail, van Lego-blokjes nagebouwde nieuwe tankautospuit van de post Zaamslag die op de achtergrond staat.
Volledig scherm
Patrick Pieters toont vol trots de door hem in detail, van Lego-blokjes nagebouwde nieuwe tankautospuit van de post Zaamslag die op de achtergrond staat. © Boaz Timmermans

Model Zaamslagse tankautospuit in Lego echter dan echt, ‘dit is onbetaalbaar’

TERNEUZEN - Een huzarenstukje heeft Patrick Pieters, medewerker van werkleerbedrijf Blokpunt in Terneuzen, afgeleverd. Uit zijn blote hoofd, zonder bouwtekeningen, maakte hij helemaal van Lego-blokjes de nieuwe tankautopost van de brandweerpost Zaamslag in detail na.

,,Dit is onbetaalbaar", stak brandweervrijwilliger Arjan Dekker maandagmiddag de loftrompet over het staaltje vakwerk van Patrick. Hij deed dat bij de officiële overdracht van de miniatuur-brandweerwagen. Nou ja, miniatuur, zo'n veertig centimeter lang is het voertuig wel. De brandweer Zaamslag was er speciaal voor uitgerukt naar de Roerstraat in Terneuzen, waar het Blokpunt is gevestigd.

Fantastisch

Arjan vroeg het werkleerbedrijf de wagen te maken. Hij deed er al eerder bestellingen voor relatiegeschenken van Lego. ,,Sinds vorig jaar hebben we als eerste post in Zeeuws-Vlaanderen een nieuwe tankautospuit, waarmee je met vier man mag uitrukken. Ik dacht ‘daar wil ik een model van’ en heb het Blokpunt gevraagd dat te maken. Het resultaat is fantastisch.”

Enkele maanden heeft Patrick aan zijn creatie gewerkt. ,,Met tussenpozen", zei hij bescheiden. ,,Je moet zo nu en dan afstand nemen. Dat werkt bij mij het best.” Patrick kent het klappen van de zweep. Eerder maakte hij met collega's het Scheldetheater in Terneuzen na met Lego.

De brandweerpost Zaamslag heeft meer miniatuur-wagens, maar de nieuwe krijgt een speciale plek. Arjan: ,,We houden die ook niet alleen voor onszelf. We gaan ermee langs brandweercongressen en in het brandweermuseum Sluiskil zal die ook wel te zien zijn. Dit model is té mooi om op de post te laten staan.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement