Windpark Borssele
Volledig scherm
Windpark Borssele © Jan Bos

Minister: vissen tussen windmolens kun je ook buiten windparken testen

DEN HAAG - Ook buiten windparken kan worden getest of kleinschalige visserij tussen windmolens op zee mogelijk is. Minister Carola Schouten (CU, Landbouw, Natuur en Visserij) roept vissers op dat vooral te doen.

 1. Boerderij-minicamping Oranjepolder bij Arnemuiden: ‘Die onzekerheid raakt je diep in je ziel’
  PREMIUM
  video

  Boerderij-minicam­ping Oranjepol­der bij Arnemuiden: ‘Die onzeker­heid raakt je diep in je ziel’

  ARNMUIDEN - Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 3: Sentine Williams-Kodde en haar ouders Jo en Tineke Kodde op boerderij en camping Oranjepolder bij Arnemuiden.
 2. Van windmolens tot brexit: dit zijn de zeven plagen van de vissers
  Play
  PREMIUM

  Van windmolens tot brexit: dit zijn de zeven plagen van de vissers

  VLISSINGEN - Een kleine armada van Nederlandse vissersschepen vaart zaterdag langs de Afsluitdijk als protest tegen de aanleg van grote windparken op de Noordzee. Het is code rood voor de vissers, zegt actiegroep EMK (Eendracht Maakt Kracht). Ook enkele Zeeuwse vissers zijn bij het protest. ,,Vissen op een postzegel begint steeds dichterbij te komen. Bovendien vrezen vissers flinke schade aan het Noordzeemilieu”, vreest EMK. De windparken zijn één van de zeven plagen die vissers teisteren.