Volledig scherm
Screenshot uitzending: Salar Azimi en zijn vrouw Annika © SBS6

Miljonair Azimi laat 'arm' gezin uit Biervliet week gratis in hotel slapen

AARDENBURG  - Miljonair Salar Azimi uit Aardenburg heeft het gezin waarmee hij een week lang van leven ruilde voor het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm een bijzonder cadeau gegeven. De familie Rijkens uit Biervliet mag een week lang gratis en all inclusive verblijven in één van de duurdere suites van de hoteleigenaar. 

Volledig scherm
Screenshot uitzending: vlnr: Salar Azimi, Marijke Rijkens, Leo Rijkens en Annika Azimi © SBS6

De families Rijkens en Azimi leefden in het programma een week lang in elkaars huis met bijbehorend budget. De minder welvarende Leo en Marijke Rijkens en drie kinderen keken hun ogen uit in het kasteel van Salar Azimi en zijn vrouw Annika. Het miljonairskoppel moest op hun beurt wennen aan de eenvoud van het leven van de familie uit Biervliet.

Woensdagavond werd beide families door SBS6 gevraagd hoe ze de ruil vonden. "Het was bijzonder", zegt Salar Azimi in de uitzending. "Van ruilen komt huilen, maar in dit geval is dat voor beide partijen niet het geval. We hebben een mooie tijd beleefd, we hadden meer tijd voor elkaar. Samen op de bank tv kijken, naar de kinderboerderij. Een beetje het vakantiegevoel, dat is wel goed geweest."

Onbeperkt whiskey drinken

Ook voor de familie Rijkens was het een bijzondere ervaring. Ze sliepen in het kasteel Elderschans van de Azimi's, mochten met het wekelijkse budget van de zakenman leven, waaronder bezoekjes aan dure restaurants en pretparken. Met als hoogtepunt voor Leo een ritje in de Lamborghini van Salar: "Het heeft veel indruk gemaakt allemaal." 

Volledig scherm
De kamer waar de familie Rijkens een mid-week mag verblijven © SBS6

Salar had in het programma een verrassing voor de familie Rijkens. Ze mogen een mid-week all inclusive en gratis logeren in één van de duurdere suites in Hotel Elderschans. "Lekker eten, drinken: whiskey, wodka", vertelt Salar tegen het verraste gezin. "We hebben meer dan 12 soorten whiskey, waar je onbeperkt van kan drinken." Waarna geproost werd met eigen rosé van de Azimi's. 

De hele uitzending is terug te zien op SBS6:

Lees ook

Multimiljonair Azimi in 'Steenrijk, Straatarm': 'Mensen die van maar 200 euro per maand moeten rondkomen. Niet te geloven'

De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Altijd het laatste nieuws op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement